Boutique múlt

Hogyan lett
az Aranyhajóból
Boutique Hotel?

A Palatinus Boutique Hotel karnyújtásniyra a város főterétől, éttermek, kávézók, üzletek szomszédságában található. A történelmi belváros lenyűgöző. A múltat idéző hangulatot soha nem lehet megunni. Mindenképpen látni és érezni kell! De hogyan kezdődött minden?

Régen és most

A hotel épületének sorsa szorosan összefonódik Pécs hányatott történelmével. Főfalai középkoriak és a legrégebbi térképek is jelzik. Valószínűleg az ország legrégibb ma is üzemelő szállodája, mely már a török kiűzése után, az 1700-as években működött.

Az „Arany Hajó” nevet, melyet már egy 1802-ből származó iraton is említenek, feltehetőleg azért kapta, mert előszeretettel szálltak meg itt az Adria mellől érkező horvát kereskedők.

Az elmúlt 200 évben több tulajdonost, bérlőt és átépítést megélt épület a város egyik közismert intézménye volt. Itt pihent meg 1902-ben Lipót Salvator főherceg hadosztályparancsnok, amikor Bécsből léghajón érkezve Pécs mellett szállt le.

A második világháború után államosították és elveszítette vendéglátó funkcióját, részint irodaként, részben lakásként használták, a hátsó épületrészben cipőgyártás is folyt.

A rendszerváltáskor a város tulajdonába került épületet 1997-től Aranyhajó Fogadó néven üzemeltette egy bérlő, majd 2017-ben újra magántulajdonba került.

Mára, a teljes körű felújításnak köszönhetően újult meg és kapta vissza régi küldetését. Újra Pécs egyik ékköve lett.

Különleges luxus.

Éld át a múlt és a jövő tökéletes harmóniáját!

A Palatinus Boutique Hotel egyediségével már a XVIII. században kitűnt a többi épület közül. Ízig-vérig különleges volt. Nézd meg, miért!

Tökéletes félpanzió, nagyon szép a város, a szállás hibátlan!

János, Magyarország

Our second stay at this lovely hotel, the location cannot be bettered, the staff are very friendly and the breakfast is excellent.

Phil, United Kingdom

“Beautiful historical building, great location, very good breakfast, super nice staff”

Lenka, Slovakia

Close