Palatinus Boutique Hotel bejárat

Boutique múlt

Hogyan lett
az Aranyhajóból
Boutique Hotel?

A Palatinus Boutique Hotel karnyújtásniyra a város főterétől, éttermek, kávézók, üzletek szomszédságában található. A történelmi belváros lenyűgöző. A múltat idéző hangulatot soha nem lehet megunni. Mindenképpen látni és érezni kell! De hogyan kezdődött minden?

Régen és most

A hotel épületének sorsa szorosan összefonódik Pécs hányatott történelmével. Főfalai középkoriak és a legrégebbi térképek is jelzik. Valószínűleg az ország legrégibb ma is üzemelő szállodája, mely már a török kiűzése után, az 1700-as években működött.

Az „Arany Hajó” nevet, melyet már egy 1802-ből származó iraton is említenek, feltehetőleg azért kapta, mert előszeretettel szálltak meg itt az Adria mellől érkező horvát kereskedők.

Az elmúlt 200 évben több tulajdonost, bérlőt és átépítést megélt épület a város egyik közismert intézménye volt. Itt pihent meg 1902-ben Lipót Salvator főherceg hadosztályparancsnok, amikor Bécsből léghajón érkezve Pécs mellett szállt le.

A második világháború után államosították és elveszítette vendéglátó funkcióját, részint irodaként, részben lakásként használták, a hátsó épületrészben cipőgyártás is folyt.

A rendszerváltáskor a város tulajdonába került épületet 1997-től Aranyhajó Fogadó néven üzemeltette egy bérlő, majd 2017-ben újra magántulajdonba került.

Mára, a teljes körű felújításnak köszönhetően újult meg és kapta vissza régi küldetését. Újra Pécs egyik ékköve lett.

Palatinus Boutique Hotel bejárat

Különleges luxus.

Éld át a múlt és a jövő tökéletes harmóniáját!

A Palatinus Boutique Hotel egyediségével már a XVIII. században kitűnt a többi épület közül. Ízig-vérig különleges volt. Nézd meg, miért!

Palatinus Boutique Hotel terasz
"Location is unbeatable in the center of the city center. The staff were all super helpful and kind. The breakfast was very good. Facilities very clean and comfortable."

Joana, Jordan

"Super trendy, recently renovated, lovely hotel. Great breakfast too!"

Gwen, Sweden

"Best place to stay in Pécs. The location is excellent, the breakfast delicious, the spacious rooms with incredible decoration and the super friendly staff. We will definitely be back! "

Wendy, UK

"Minőségi szállás, tágas, hangszigetelt szoba, egyedi bútorok, kényelmes ágy. Köszönjük a grátisz szűrt vizet a szobában, a finom Costa kávét a Nespresso gépbe. A reggeli is minőségi, finom, jó a kávé is, a kovászos kenyér pedig rendkívüli. Az elhelyezkedés kiváló, a mélygarázs egy percnyi sétára van. A személyzet kiemelkedően udvarias, tisztelettudó, figyelmes, őszintén mondom, én Magyarországon ilyet még nem tapasztaltam. Kritikus vendégnek tartom magam, de itt egyszerűen nincs mibe belekötni. Éppen ideje, hogy ilyen szállodák is legyenek itthon, biztosan szívesebben utazunk majd belföldön."

Erika, Magyarország

Close